Nieuwsbrief over de activiteiten van de Vriendendienst Hoogvliet * Nummer 3 * 17 november 2011
Marjorie
Marjorie is in september begonnen aan haar studie SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). In het eerste jaar loopt ze stage bij de Vriendendienst Hoogvliet. Ze werkt in die tijd 16 uur per week voor ons. Ze bezoekt elke week een paar maatjes en werkt daarnaast op kantoor.


Studenten als maatje
Net als vorig jaar zullen ook dit studiejaar weer een aantal studenten tijdelijk maatje zijn bij de Vriendendienst Hoogvliet. Het zijn er dit jaar negen. Ze studeren Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening en zullen elk een half jaar maatje zijn van twee deelnemers aan de Vriendendienst. Dit geldt voor de school waar zij studeren als stage.
De ervaring leert dat studenten en deelnemers gewoonlijk heel goed met elkaar kunnen opschieten.

Burenproject Oudeland
De Vriendendienst is adviserend betrokken bij een burenproject in de wijk Oudeland. Het project heeft nu vijf vrijwilligers die een boodschapje willen doen voor hun buurtgenoten. Die kunnen dan tussen 10.00 en 12.00 uur bellen naar een mobiel nummer en hun boodschappen doorgeven. De vrijwilliger komt dit dan op een afgesproken tijd thuisbrengen. Er zal over het project een flyer worden gemaakt die in de buurt wordt uitgedeeld.
Zoals het er nu naar uitziet gaat het project in december 2011 van start met de enthousiaste vrijwilligers. Deanna Gozzi(opbouwwerker S.W.H.) zal het aanspreekpunt zijn. De vriendendienst blijft meekijken en adviseren.
Bewoners van Oudeland die willen meehelpen kunnen zich aanmelden via info@vriendendiensthoogvliet.nl.

Kerstdiner
Op 16 december is het jaarlijkse gezellige kerstdiner voor de deelnemers van de Vriendendiensten van Rotterdam en Hoogvliet.
Dit jaar is het in een wokrestaurant in het centrum van Rotterdam. Het kost maar vijf euro.
De deelnemers van de vriendendiensten hebben deze week een uitnodiging ontvangen.

Pannenkoekenboot
Op zaterdag 15 oktober gingen meer dan vijftig deelnemers van de Vriendendiensten van Hoogvliet en Rotterdam mee met een uitstapje op de pannenkoekenboot. Tijdens een vaart door de Rotterdamse havens kon men onbeperkt pannenkoeken eten.
Tussen het smullen en kijken door was er ook alle gelegenheid om nieuwe kennissen te maken en oude kennissen terug te zien. Het was volgens de aanwezigen een gezellige middag. En er was nog goed weer bij ook. Het smaakte kortom naar meer.

Indisch eten
Eind augustus was er een indisch etentje bij een van de deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet thuis. De gastvrouw en enkele andere deelnemers hebben een middag lang hard gewerkt aan een smakelijke en gevarieerde maaltijd.
Ze hadden eer van hun werk: de aanwezigen hadden alle lof voor het resultaat.
Een aantal deelnemers ontmoetten elkaar bij het etentje voor de eerste keer en spraken af onderling contact te houden. Wat uiteraard ook een van de doeleinden is van dit soort activiteiten.

Rhoonse grienden
Een groepje deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet heeft in september een wandeling gemaakt door de Rhoonse grienden. Net voor het begon te regenen konden zij in De Gouden Arend na afloop van de wandeling genieten van een welverdiende tractatie.

Adviesraad
In oktober is een voorzichtige start gemaakt met een adviesraad voor de Vriendendienst Hoogvliet.
Een aantal deelnemers en een medewerker zullen op gezette tijden bij elkaar komen en de Vriendendienst Hoogvliet gevraagd en ongevraagd van advies gaan dienen.
Meer nieuws hierover in onze volgende nieuwsbrief.

Maatjesmatch
Natuurlijk zijn we bij de Vriendendienst altijd druk op zoek naar maatjes voor onze deelnemers. Maar wie dat leukt lijkt kan ook eens een kans wagen via de site www.maatjesmatch.nl, de profielensite voor mensen met een beperking.
Als je ervaringen hebt met deze site: laat het ons dan weten!