Vriendendienst Hoogvliet
Nieuwsbrief over de activiteiten van de Vriendendienst Hoogvliet * Nummer 5 * juli 2012
Ziet u geen afbeeldingen in deze e-mail of zijn er andere problemen? Bekijk de inhoud dan hier: http://vriendendiensthoogvliet.nl/nieuwsbrief/005.html

Voor de vakantie
Als medewerkers van de Vriendendienst Hoogvliet kunnen we terugkijken op een drukke tijd.
Er kwamen de afgelopen maanden veel nieuwe aanmeldingen binnen. Het kennismaken met de nieuwe deelnemers en het aan elkaar voorstellen van deelnemers voor mogelijk maatjescontact, vroegen veel inzet. Daarnaast organiseerden we nog enige activiteiten en onderhielden we contacten met andere organisaties.
Maar het had resultaat: mede dankzij de inzet van studenten als (tijdelijk) maatje, beleefden veel van onze deelnemers regelmatig leuke, gezellige en interessante uurtjes.
Het is nu even tijd voor vakantie. Vanaf augustus gaan we er weer tegenaan.


Buurtmakelaars
Sinds dit voorjaar zijn in Hoogvliet de buurtmakelaars actief. Die houden zich niet bezig met het verkopen van huizen, maar met het bemiddelen tussen mensen die wel wat steun kunnen gebruiken en anderen die die steun kunnen geven.
Er wordt o.a. samengewerkt met de Vriendendienst Hoogvliet.
Op onze website staat een interview met de buurtmakelaars Deanna Gozzi en Mirjam Laheij.
lees het interview


WWB-ers actief
Van mensen met een WWB-uitkering (bijstandsuitkering) wordt tegenwoordig verwacht dat men maatschappelijk actief is.
Dat kan bijvoorbeeld door via de Vriendendienst maatje te worden van mensen die wel wat gezelschap of steun kunnen gebruiken. Of door karweitjes te doen. Op dit moment zijn er al een aantal via onze organisatie actief.


Argos Zorggroep
De Vriendendienst Hoogvliet heeft de Argos Zorggroep benadert voor samenwerking. Daaruit kwam inmiddels een themabijeenkomst rondom CVA (beroerte) uit voort. Hieraan konden deelnemers van de Vriendendienst aan deelnemen.


Nieuwe medewerker: Melek
In het komend schooljaar zal Melek, die dan in het tweede jaar van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening zit, stage lopen bij de Vriendendienst en ons team versterken. Marjorie, die het afgelopen schooljaar stage liep bij ons, zal ook het komend schooljaar bij ons blijven.
Marit de Bruijn is de teamleider en Rob werkt nog steeds op kantoor als vrijwilliger.


Activiteiten
De Vriendendiensten van Rotterdam en Hoogvliet organiseerden op 14 april een uitstapje naar Delft. In Aardewerkfabriek en Museum "Royal Delft/De Porceleyne fles" kregen de meereizigende deelnemers een rondleiding en leerden ze hoe het Delftsblauwe aardewerk wordt gemaakt. Dit was voor veel mensen nieuw om te zien. Het aardewerk bleek nog veel mooier dan de meesten vooraf hadden gedacht.
Er was ook een heerlijke lunch en werd een bezoek gebracht aan het museumwinkeltje.

Op In mei konden de deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet zogenaamde kaartenballen leren maken. Dat zijn decoratieve ballen, op ingenieuze wijze gemaakt van oude wenskaarten. Twee creatieve deelnemers gaven uitleg en hielpen waar ze konden. De workshop werd bij een van hen thuis gegeven.
Na afloop ging iedereen met een zelf gemaakt kaartenballetje naar huis.

Op 30 juni was er voor alle deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet een picknick in de Heerlijkheid Hoogvliet. Aan de deelnemers was verzocht allemaal iets te eten of te drinken mee te nemen. Dat leverde een picknickkleed vol met heerlijkheden op. Daarvan werd, tijdens geanimeerde gesprekken, met smaak gegeten.
Af en toe waren er dreigende wolken, maar het bleef een mooie zomerdag.


Vriendendienst Hoogvliet in vakantie gesloten
In de zomerperiode is de Vriendendienst Hoogvliet van 9 juli tot 5 augustus gesloten.
Wij wensen u een mooie zomer toe!