Vriendendienst Hoogvliet http://vriendendiensthoogvliet.nl
Nieuwsbrief over de activiteiten van de Vriendendienst Hoogvliet * Nummer 6 * oktober 2012
Ziet u geen afbeeldingen in deze e-mail of zijn er andere problemen? Bekijk de inhoud dan hier: http://vriendendiensthoogvliet.nl/nieuwsbrief/006.html

Team
Sinds september bestaat het team uit (op de foto v.l.n.r) teamleider Marit, de stagiaires Melek en Marjorie en de vrijwilliger Rob.
Melek is nieuw op kantoor. Zij stelt zichzelf even voor: "Dit is nu mijn tweede jaar dat ik bij de Vriendendienst Hoogvliet stage loop. Dit jaar wordt mijn stage wel wat intensiever. Zelf ben ik een tweedejaarsstudente van de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening op de Hogeschool InHolland. Het team waarin ik momenteel zit en de mensen waarmee ik heb kennisgemaakt vind ik heel leuk. Ik ben ervan overtuigd dat ik mij hier kan ontwikkelen en dat het een leerzaam jaar voor mij zal zijn."

Vriendendienst over de vloer
Melek en Marjorie gaan binnenkort alle deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet bezoeken voor het project 'Vriendendienst over de vloer'.
Marjorie vertelt wat dat project inhoudt: "Wij willen graag eens horen hoe het met al onze maatjes gaat en hoe zij hun inschrijving bij de Vriendendienst ervaren. Het project gaat in de kern over het actueel houden van onze gegevens van de maatjes en het toetsen van de beleving van de maatjes bij de Vriendendienst.
Daarbij willen wij horen wat zij van de Vriendendienst waarderen en op welke gebieden er nog winst te behalen valt. Zo hopen wij ons nog beter te kunnen afstemmen op de vragen, behoeftes en wensen van onze maatjes."


Nieuwe flyer
We hebben een nieuwe flyer. Met op de voorkant: "Woon je in Hoogvliet en kun je wel wat sociale steun gebruiken?" en op de achterkant: "Denk er eens over om maatje te worden van een Hoogvlieter die wel wat sociale steun kan gebruiken."Website opgefrist
De website van de Vriendendienst Hoogvliet (vriendendiensthoogvliet.nl) heeft een opfrisbeurt ondergaan. Niet alleen is het uiterlijk van de site gewijzigd, maar op de site vindt u nog meer nuttige en interessante informatie over de Vriendendienst.


Portretten van maatjes
Nieuw op de website zijn portretten van maatjes. Foto's en een kort artikel over deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet en hun maatje. Zoals over Cees en Paul. Toen Paul Cees voor de eerste zag, dacht hij opgelucht "Ik ben niet de enige clown!"
En over Eskinder en Bas die telkens van plan zijn om te gaan wandelen, maar dat weer vergeten omdat ze verdiept zijn in een schaakpartij.


Uitstapje naar Madurodam
Op zaterdag 13 oktober organiseerden de Vriendendiensten van Rotterdam en Hoogvliet een uitstapje naar Madurodam. De bus vertrok vanaf Rotterdam CS naar Den Haag. Tussen het bezoek aan de miniatuurstad door werd er een lunch geserveerd. De kosten waren vijf euro per persoon: reis, entree en lunch inbegrepen. Alleen deelnemers van een van beide vriendendiensten konden mee.