Vriendendienst Hoogvliet http://vriendendiensthoogvliet.nl
Nieuwsbrief over de activiteiten van de Vriendendienst Hoogvliet * Nummer 7 * december 2012
Ziet u geen afbeeldingen in deze e-mail of zijn er andere problemen? Bekijk de inhoud dan hier: http://vriendendiensthoogvliet.nl/nieuwsbrief/007.html

Eigen Koers Hoogvliet
Het project 'Eigen Koers Hoogvliet' zal de komende jaren de aanbieder zijn van welzijnswerk en huishoudelijke verzorging in de deelgemeente. Hierover is op 28 november een overeenkomst gesloten met de gemeente Rotterdam. In het project werken een aantal bestaande organisaties samen. Ook de Vriendendienst Hoogvliet doet er aan mee.
Voor de overheid wordt het steeds meer een uitgangspunt ervoor te zorgen dat mensen iets voor elkaar betekenen en dus minder een beroep hoeven te doen op die overheid. Dat zal ook in dit project worden benadrukt. De Vriendendienst Hoogvliet werkt al langer vanuit dit idee.


Albert Heijn deelt koekjes uit
De stagiaires Melek en Marjorie gaan alle deelnemers van de Vriendendienst Hoogvliet bezoeken om hen te vragen wat zij van ons vinden. Het filiaal van Albert Heijn in Hoogvliet heeft koekjes gesponsord die Melek en Marjorie kunnen uitdelen bij hun bezoek.


Nasira gaat meehelpen
Nasira, tweedejaars studente Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, gaat voor vijf uur per week stage lopen bij onze organisatie. Ze gaat onder andere helpen bij bovengenoemde huisbezoekjes.


Kerstdiner
Het jaarlijkse kerstdiner van de vriendendiensten van Rotterdam en Hoogvliet wordt dit jaar gehouden in restaurant Idolís op de Coolsingel. Deelnemers en vrijwilligers van beide organisaties hebben een uitnodiging ontvangen en kunnen voor vijf euro meedoen.


Dag van de dialoog
Op 8 november deed de Vriendendienst Hoogvliet mee aan de Dag van de Dialoog. Aan een discussietafel in La Place op de Binnenban werd er door allerlei mensen gediscussiŽerd over o.a. vrijwilligerswerk.


Interview met Marit
Marit de Bruijn is al zowat zes jaar projectleider van de Vriendendienst Hoogvliet. Wat heeft zij eerder gedaan? Dat wilden twee vrijwilligers van de Vriendendienst wel eens weten. En wat is het bijzondere aan de Vriendendienst Hoogvliet? Wat leren mensen er? Wat zijn de toekomstplannen?
Lees het interview.


Veel nieuwe studenten
Er hebben zich dit najaar veel studenten aangemeld die wel tijdelijk een maatje bij de Vriendendienst Hoogvliet willen hebben. Dit levert hen ervaringen op die zij bij hun sociale studie goed kunnen gebruiken.


De Vriendendienst Hoogvliet wenst u
een mooie Kerstmis
&
een gelukkig 2013